Pogoji uporabe

avtorske pravice

Vsa vsebina, objavljena na tem spletnem mestu, je zaščitena z avtorskimi pravicami. Nepooblaščena uporaba katerega koli dela spletnega mesta in vsebine se šteje za kršitev avtorskih pravic in je predmet tožb.

Politika piškotkov

Da bi spletno mesto delovalo pravilno in se izboljšalo, da bi izboljšali vašo izkušnjo brskanja, mora biti v vašem računalniku shranjena minimalna količina podatkov (piškotki). Več kot 90% spletnih mest uporablja prakso piškotkov in morajo po pravilih Evropske unije zahtevati soglasje uporabnikov. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov, katerih blokiranje vam omogoča nadaljevanje brskanja po spletnem mestu, vendar nekatere njegove funkcije ne bodo delovale.

Kaj je piškotek?

Piškotek je informacija, shranjena na osebnem računalniku v času brskanja po spletnem mestu, ki ste ga obiskali. Piškotki so enostavnejši za uporabo, saj shranijo vaše nastavitve za spletno mesto (jezik ali naslov) in jih znova aktivirajo, ko jih znova zaženete. Na ta način so podatki prilagojeni vašim potrebam in običajni uporabi.

Od preprostih informacij o nastavitvah lahko piškotki shranijo tudi veliko količino osebnih podatkov (ime, e -poštni naslov), do katerih morate omogočiti popoln dostop. Če jih niste omogočili, piškotki ne morejo dostopati do datotek v vašem računalniku. Dejavnosti shranjevanja in pošiljanja piškotkov niso vidne, lahko pa v nastavitvah izbranega spletnega brskalnika izberete možnost odobritve / zavrnitve zahtev za shranjevanje piškotkov, brisanje shranjenih piškotkov in druge dejavnosti, povezane z uporabo piškotkov.

Kako onemogočiti piškotke?

Če onemogočite piškotke, jim ne dovolite shranjevanja v svojem računalniku. Nastavitve piškotkov lahko konfigurirate in spremenite v izbranem spletnem brskalniku in prek povezave na dnu te strani. Če si želite ogledati nastavitve, izberite brskalnik, ki ga uporabljate (Chrome, Firefox, Internet Explorer 9, Internet Explorer 7 in 8 ter Opera ali Safari). Če onemogočite piškotke, ne boste mogli uporabljati določenih funkcij spletnega mesta.

Kaj so začasni piškotki?

Začasni piškotki ali sejni piškotki se iz vašega osebnega računalnika odstranijo, ko zaprete spletni brskalnik, v katerem ste brskali po spletnem mestu. S pomočjo teh piškotkov strani shranjujejo začasne podatke.

Kaj so trajni piškotki?

Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo na vašem osebnem računalniku tudi potem, ko zaprete spletni brskalnik. S pomočjo teh piškotkov spletno mesto shranjuje podatke, ki vam olajšajo uporabo. Na primer, spletna mesta, ki zahtevajo vnos uporabniškega imena in gesla, si bodo "zapomnila" vaš vnos, ki se bo pojavil vsakič, ko ga znova obiščete. Trajni piškotki bodo v vašem računalniku shranjeni dneve, mesece ali leta.

Kaj so lastni piškotki?

Lastni piškotki prihajajo s spletnega mesta, ki ga brskate, in so lahko začasni ali trajni. Na ta način spletno mesto shranjuje informacije, ki vam bodo olajšale uporabo vsakega novega obiska tega spletnega mesta

Kaj so piškotki tretjih oseb?

Piškotki tretjih oseb v vašem računalniku prihajajo z drugih spletnih mest na spletnem mestu, ki ga brskate. To so na primer pojavni oglasi, piškotki pa imajo vlogo sledenja spletnim mestom v oglaševalske namene.

Ali to spletno mesto uporablja piškotke?

Da, to spletno mesto uporablja piškotke, da vam omogoči enostavnejšo in boljšo uporabniško izkušnjo.

Katere piškotke uporablja to spletno mesto?

Sejni piškotki - to so piškotki, ki se samodejno izbrišejo, ko zaprete spletni brskalnik, v katerem delate.
Trajni piškotki - to so piškotki, ki ostanejo "zabeleženi" v vašem spletnem brskalniku, dokler ne potečejo oziroma jih ne izbrišete ročno. Zbrani podatki so anonimni in ne vključujejo vaših zasebnih podatkov.